Vi vil gøre en forskel på et støvet marked

Vi har startet Kantinekonsulenten.

Det har vi, fordi vi synes, at kantiner i dag minder for meget om hinanden.

Om det er den ene eller den anden operatør, der drifter den, så er det more or less det samme udtryk, der kommer frem. Tallerkenanrettet hovedret, evt. en forret, salater i flotte skåle, pålæg på fade, hjemmebagte brød osv. Alt sammen sat super flot op på et pyntet bord eller to, hvor kollegerne kan tage deres mad for derefter at sætte sig ned og spise. Maden er helt sikkert lækker, spændende, varieret, flot, bæredygtig, ligesom madspild minimeres.

Men vi mener, der skal mere til. Vi vil skabe værdi for virksomheden, der har kantinen. Gøre en forskel. Og vi ved, hvordan det skal gøres. Samtidig med at maden spiller og er i centrum hver dag, samt at bæredygtigheden er en naturlig del af kantinen. For det er umuligt at blive glad for sin kantine, hvis man har dårlig samvittighed overfor vores Jord.

Vi skal løfte i flok

Vi kalder vores koncept for Unity. Det betyder sammenhold, enhed, fællesskab, og at vi løfter i flok. Vi vil skabe en stærkere fællesskabskultur på arbejdspladsen ved at bruge kantinen som en form for teambuilding på 30 minutter hver dag, uden at det kræver ressourcer fra hverken medarbejdere eller virksomhed. Med vores koncept kommer tingene af sig selv, og man vil lynhurtigt forstå tankegangen. Man er deltager i en anderledes måde at være social på, uden at skulle gøre en aktiv indsats. Det sker bare.

For virksomheden, der har kantinen, skal driften være en investering, ikke en omkostning. Den skal være målbar, det skal øge medarbejderglæden betragteligt, og kantinen skal være en aktiv medspiller, både under de 30 minutters frokost, men også som en bidragsyder til arbejdsglæden de øvrige 7 timer. Ja, egentlig al den tid man er ansat i virksomheden. Der skal man gå glad på arbejde, føle sig som en del af et stærkt team, der vil hinanden, og som spiller hinanden gode. Den opgave er som regel overladt til HR, noget teambuilding, den årlige julefrokost og måske en sommerfest.

Med Unity giver 250 årlige frokostpauser af en halv times varighed årligt 125 timer, hvor interne dynamikker og relationer kan dyrkes.

Ikke som de andre

Vi vil ikke drive kantiner, som andre gør det. Når vi driver en kantine, skal der være tydelige forskelle, som gør at det umiskendeligt, at der er tale om en kantine fra Kantinekonsulenten.

Vi har derfor allieret os med en ph.d. samt ledelses- og organisationskonsulent, som er med til implementeringen af vores visioner. Visioner, som tager udgangspunkt i, at kantinen skal være et sted, hvor kolleger kommer hinanden ved, hvor de snakker sammen og griner, og hvor mobiltelefonen bliver i lommen. Konsulenten, vi samarbejder med, har forsket i, hvordan man på den bedst mulige måde bruger måltidet på arbejdspladsen til at styrke fællesskabskulturen.

Det er resultaterne af den forskning, vi vil implementere.

Unity i praksis

Vi er teamet op med et udvalg af mindre operatører, som sammen med os står klar til at gøre en forskel. Alle operatører er ejerledede, da vi mener, at dette skaber det bedste engagement hos kunden, og vi ved, at ingen kommer til at opleve blot at blive “endnu en account blandt mange andre”. Det, kan vi se, er det, der sker, hvis man har mellemledere, som hverken har hånden på kogepladen, eller som kan træffe de beslutninger, der skal til, for at løfte et samarbejde til et nyt niveau. Vi vil have, at dem, vi samarbejder med, kan træffe beslutninger, som gør, at tingene kommer til at ske, og at man som kunde får den service og det niveau, man betaler for, og med rette kan forvente.

Aftalerne kan køres på mange måder. Vi foretrækker managementaftaler, men med open book. Det vil sige, at den enkelte virksomhed kan få adgang til bøgerne og se, at der ikke er indlagt kickback fra leverandører, som ellers er normalt, og som gør tallene umulige at gennemskue. Når vores operatør får et management-fee, skal I have en tryghed i, at der ikke også ligger skjult indtjening i samarbejdet, som I ikke kan gennemskue.

Vi har pt. 7 operatører, som vi samarbejder med, og vi har valgt kun at drive private kantiner (ingen offentlige). Vi vil kun drive kantiner, hvor der stilles en økonomi til rådighed, som gør det muligt at levere et produkt af en høj kvalitet. Man skal minimum være 50 medarbejdere.

Kontakt Kantinekonsulenten

Vi sørger i dag for lækker frokost til mere end 250 virksomheder.
Lad os finde en passende kantine-koncept til jer.

Bæredygtighed
Totaloplevelse
Socialt samvær